Skoči na vsebino

Javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin

10. 10. 2024

PI.png

 

Danes se na spletnih straneh Geodetske uprave RS, na portalu Prostor pričenja javna razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin. Model vrednotenja nepremičnin je podlaga za marsikatere postopke, zato vabimo vse občane, še posebej lastnike nepremičnin k sodelovanju.

Modeli vrednotenja določajo vpliv različnih lastnosti nepremičnine na njihovo posplošeno vrednost, katera je podlaga za marsikatere postopke na različnih področjih. Po posvetovanju s strokovno javnostjo in usklajevanju modelov z občinami je k sodelovanju vabljena še širša javnost.

Obveščamo vas, da je Predlog modelov vrednotenja nepremičnin od danes naprej dostopen na spletni strani Geodetske uprave Republike Slovenije-Portal Prostor na povezavi: https://www.e-prostor.gov.si/.

Na spletni strani bodo od 10. 10. 2024 do 25. 11. 2024 objavljene naslednje vsebine:

-       javni vpogled v predlog novih modelov vrednotenja nepremičnin;

-       javni vpogled v poskusno izračunane vrednosti nepremičnin;

-       pojasnila o množičnem vrednotenju nepremičnin, poskusnem izračunu vrednosti in uporabi aplikacij v obliki videov;

-       razpored javnih predstavitev predlaganih modelov na 12 območnih enotah geodetskih uprav;

-       pojasnila o ukrepanju zaradi nepravilnih podatkov o nepremičninah v uradnih evidencah;

-       pojasnila za posredovanje pripomb na predlog modelov vrednotenja za vrednostno cono in raven (obrazec JR.MV-1), ki se ga pošlje na občino;

-       pojasnila za posredovanje splošnih pripomb na modele vrednotenja nepremičnin (obrazec JR.MV-2), ki se ga pošlje na geodetsko upravo RS.

Vsi zainteresirani lahko v tem času podate mnenja in pripombe k predlogu modelov vrednotenja nepremičnin. Pripombe na predlog modelov vrednotenja za vrednostno cono in raven oddate na obrazcu JR.MV-1.

Morebitne pripombe lahko oddate preko pošte na naslov Komen, Komen 86, 6223 Komen, preko elektronske pošte na naslov občina@komen.si ali jih oddate osebno na vložišču Občine Komen, v času uradnih ur, to je v ponedeljek med 8:00 in 12:00 uro, v sredo med 8:00 in 12:00 uro in med 15:00 in 17:00 uro ter v petek med 8:00 in 12:00 uro. Rok za podajo pripomb je do vključno 25.11. 2024.

Hkrati vas obveščamo, da bo javna predstavitev modelov vrednotenja v ponedeljek 14. 10.2024, od 10.00 do 13.00, v prostorih Pretorske palače, Titov trg 3, Koper.

 

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA