Skoči na vsebino

Županov sprejem za izjemne dosežke

02. 09. 2024

Na tradicionalnem županovem sprejemu za izjemne dosežke, ki je potekal 29. avgusta 2024 se je župan zahvalil posameznikom, društvom, organizacijam za izjemne uspehe, dosežene v preteklem šolskem letu na področju izobraževanja, kulture in športa. Občina Komen kljub svoji majhnosti premore ogromno posameznikov, društev in klubov, ki vsako leto posežejo po najvišjih mestih na državnem ter tudi evropskem in svetovnem nivoju. Namen županovega sprejema je predvsem javna zahvala za dosežene izjemne dosežke, za njihov trud ter vztrajnost. Zahvala je poleg nagrajencem, namenjena tudi staršem otrok, mentorjem in trenerjem za njihov vložen trud in delo.

V nadaljevanju so predstavljeni najvidnejši dosežki preteklega šolskega leta:

-          Z regijskega tekmovanja Turizmu pomaga lastna glava v organizaciji Turistične zveze Slovenije so se  Mihael McCully, Lan Ščuka, Miha Lapajne, Krištof Kovač, Erin Prelec, Manca Buda, Neli Gomolj, Zala Šibelja in Lejla Švagelj vrnili z dvema zlatima priznanjema. Na državnem tekmovanju so nato osvojili še zlato priznanje. Mentorici sta bili Dunja Peric in Metka Paljk.

-          Alan Štrekelj, Nik Gec in Nejc Masten so na državnem tekmovanju v robotiki pod mentorstvom Lucije Filipčič Križaj dosegli 3. mesto.

-          Žiga Bolje in Irenej Pavlica sta se iz državnega tekmovanja v robotiki vrnila z 2. mestom. Na evropskem prvenstvu sta osvojila izjemno 2. mesto. Mentor jima je bila Lucija Filipčič Križaj.

-          Matic Peric, Žiga Bolje in Nejc Masten so se udeležili svetovnega tekmovanja v robotiki na Nizozemskem ter pod mentorstvom Lucije Filipčič Križaj osvojili 7. mesto ter izjemno 3. mesto v kategoriji SuperTeam.

-          Isabela Stele, članica Plesnega kluba ADC je pod mentorstvom Alice Stojko Saliu na državnem prvenstvu Plesne zveze Slovenije z otroško hip hop formacijo pod naslovom I GOT THAT osvojila 1. mesto. Z  isto formacijo se je z svetovnega prvenstva Mednarodne plesne zveze IDO, ki je potekalo na Poljskem vrnila z osvojenim naslovom evropske podprvakinje. Z malo plesno skupino pod naslovom KATANE je na državnem prvenstvu Plesne zveze Slovenije osvojila še odlično 3. mesto. 

-          Člani Plesnega društva Be funky pod mentorstvom Mateje Terčon Knap so postali svetovni prvaki na tekmovanju v Liberecu – Češka v dveh kategorijah in sicer kategoriji Urban dance production ter kategoriji Urban fusion production. Na državnem tekmovanju Umetniškega plesnega združenja Slovenije so v kategoriji produkcij postali državni prvaki.

-          Jacqueline Košir, članica Balinarskega kluba Hrast Kobjeglava – Tupelče je pod trenerstvom Valterja Švare na državnem prvenstvu v igri v krog osvojila 3. mesto.

-          Lana Kavčič, članica Balinarskega kluba Hrast Kobjeglava – Tupelče je pod trenerstvom Gregorja Rudeža in Rajka Kavčiča postala državna prvakinja v igri v krog v mladinski kategoriji do 18 let.

-          Tanja Marc, članica Balinarskega kluba Hrast Kobjeglava – Tupelče je pod trenerstvom Valterja Švare postala državna prvakinja v igri v krog v članski kategoriji.

-          Članice Balinarskega kluba Hrast Kobjeglava – Tupelče so pod trenerstvom Valterja Švare v izjemni sezoni 2023/2024 postale državne prvakinje.

Za izjemne dosežke je župan mag. Erik Modic Lani Kavčič, Tanji Marc in ženski članski ekipi Balinarskega kluba Hrast Kobjeglava – Tupelče podelil županovo priznanje. Čestitamo!

Foto: Ana Rojc     

ObcinaKomen_ZupanovSprejem_29_08_2024_FotoAnaRojc-17.jpg   ObcinaKomen_ZupanovSprejem_29_08_2024_FotoAnaRojc-37.jpg      ObcinaKomen_ZupanovSprejem_29_08_2024_FotoAnaRojc-38.jpg ObcinaKomen_ZupanovSprejem_29_08_2024_FotoAnaRojc-19.jpg                                                                             

                                                                                  

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA