Skoči na vsebino

Novi vozni redi avtobusov – zbiranje pripomb, predlogov

03. 09. 2024

Z uvedbo Zakona o upravljanju javnega potniškega prometa, je bila s strani države ustanovljena Družba za upravljanje javnega potniškega prometa, d.o.o. (DUJPP), ki je prevzela v upravljanje javne linijske prevoze po vsej državi.

V letu 2023 je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo zaključilo javno naročilo za podelitev koncesij za izvajanje gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem prometu. Koncesije je ministrstvo podelilo za obdobje petih let, z začetkom izvajanja s 1. 7. 2024. Koncesijske pogodbe so bile prenesene na DUJPP, ki je s tem prevzela upravljanje v notranjem potniškem prometu. Za območje naše občine, t.j. obalno – kraški sklop je bila koncesija podeljena podjetju Arriva d.o.o.

Te dni na občino prejemamo več klicev in sporočil občanov, ki niso zadovoljni z novimi voznimi redi avtobusov. Pri pregledu le-teh smo tudi sami opazili, da v njih nekatera postajališča na območju naše občine niso zajeta. Žal v fazi priprave novih voznih redov nismo bili pozvani k podaji predlogov in mnenj. Glede na to, da je na spletni strani DUJPPA moč zaslediti željo k izboljšanju storitev izvajanja prevozov, zviševanju standarda dostopnosti in pokritosti območij, verjamemo, da bodo našim pripombam in predlogov prisluhnili.

Od vas, uporabnikov pa zato potrebujemo čim več podatkov o relacijah, ki jih uporabljate oz. ste jih uporabljali in se trenutno ne izvajajo. Prosimo vas, da nam pošljete vse konkretne pripombe s čim več podatki (z navedbo postajališča, ure, relacije, veze za naprej, ipd.). Pripombe nam pošljite najkasneje do torka, 10. 9. 2024 na elektronski naslov: obcina@komen.si. Zbrane pripombe bomo nato s predlogom za popravek relacij naslovili na Družbo za upravljanje javnega potniškega prometa.

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA