Skoči na vsebino

Občina Komen pripravlja Občinsko celostno prometno strategijo (OCPS) – vabljeni k sodelovanju!

16. 09. 2024

Občina Komen se zavzema za trajnostno prihodnost prometa s pripravo Občinske celostne prometne strategije (OCPS), ki bo osnova za dolgoročne rešitve na področju prometa in mobilnosti. Strategija bo omogočila pravičnejšo rabo javnega prostora ter izboljšala prometne razmere v občini s poudarkom na trajnostni mobilnosti.

Ravno v tednu, ko po vsej Sloveniji poteka Evropski teden mobilnosti, ki letos poteka pod geslom "Udoben javni prostor – za vse", lahko občani Komna aktivno prispevate k oblikovanju prometne prihodnosti naše občine. Sodelujte v pripravi OCPS in prispevajte svoje ideje ter predloge.

Vabimo vas, da sodelujete v anketi, ki bo zbrala dragocene povratne informacije o vaših potovalnih navadah, nevarnih prometnih točkah ter kakovosti infrastrukture za pešce, kolesarje in ranljive skupine. Z vašo pomočjo bomo lahko natančneje opredelili ključne izzive in določili prednostne ukrepe.

Za sodelovanje obiščite portal za vključevanje javnosti OCPS Komen: https://igcss.si/cps-obcine/komen, kjer lahko izpolnite anketo, označite izzive v spletnem zemljevidu, predlagate ukrepe in spremljate napredek priprave strategije.

Naslednji korak bo oblikovanje vizije trajnostne mobilnosti v sodelovanju z občani in ključnimi deležniki. Posebnost tega procesa bo razstava likovnih izdelkov učencev Osnovne šole Komen, kjer bodo mladi izrazili svoje poglede na prometno prihodnost občine.

Skupaj lahko ustvarimo varnejšo, dostopnejšo in trajnostno prometno prihodnost za vse!

Novice Občine Komen

Bodi obveščen o spletnih objavah Občine Komen!
Naroči se na novice.

PRIJAVA