temperatura 12°C
smer vetra SZ
hitrost 2.9m/s

Sporočila za javnost

Vabilo na 2. mednarodni košarkarski turnir Kras 2019 – 26. in 27. oktober 2019


Datum: 15.10.2019

Med 26. in 27. oktobrom 2019, se bo v športni dvorani Čuklja v Dornberku odvijal  mednarodni košarkarski turnir za mlade košarkarje letnika 2007 in mlajše. Na njem bodo poleg domačih ekip (KK Nova gorica mladi, KK Ajdovščina, ŠKD Kras) sodelovale še ekipa iz Bosne in Hercegovine (KK Lider, Gradiška), Hrvaške (KK Rijeka), ekipa zamejcev iz Italije (KK Bor). Se pravi 6 ekip, skupaj približno 90 otrok in njihovih trenerjev. Na povabilo se je odzvala tudi ekipa varovancev Varstveno delovnega centra Nova Gorica, ki v sklopu projekta Življenje je košarka že leta trenira košarko. Zanje bo v nedeljo, 27.10. 2019, pred finalom, organizirana predstavitvena tekma, na kateri bosta nastopili ekipi sestavljeni iz varovancev centra, trenerjev gostujočih ekip in mladih košarkarjev. 

Sobotni del turnirja bo namenjen medsebojnemu igranju tekem po skupinah. Po odigranih tekmah se dogajanje preseli v Škrbino, kjer sledi skupni piknik in druženje. Ekipi iz Bosne in Hercegovine in Hrvaške bosta tam tudi prenočili. V kolikor bo čas dopuščal, bodo predstavniki Športno košarkarskega društva Kras gostujočima ekipama omogočili še obisk Štanjela. 

V nedeljo se bo dogajanju pridružila košarkarska ekipa varovancev VDC Nova Gorica, ki svoje treninge izvaja v sklopu dobrodelnega projekta Življenje je košarka. Za plesne vložke med tekmami za razvrstitev bodo poskrbela dekleta iz Mažoretne in twirling skupine iz Prvačine. 

Častni pokroviteljici športnega dogodka sta Mestna občina Nova Gorica in Občina Komen.

Vabljeni!

     

natisni