temperatura 23°C
smer vetra J
hitrost 1.4m/s

Sporočila za javnost

Občina Komen pristopila k Dogovoru o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora


Datum: 01.04.2020

 

Občina Komen je pristopila k Dogovoru o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora v slovenskih občinah


Občinski svet Občine Komen je na 2. dopisni seji 30. 3. 2020 soglašal s pristopom k Dogovoru o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora v slovenskih občinah, ki sta ga predsednik Skupnosti Občin Slovenije dr. Aleksander Jevšek in minister za okolje in prostor Simon Zajc v imenu Vlade RS podpisala v novembru 2019. Kot plastični pribor se v okviru dogovora razume plastična slamica, plastični krožnik, plastični lonček ter plastični jedilni pribor.

S podpisom pristopne izjave se je Občina Komen zavezala, da v okviru internih in javnih prireditev in dogodkov v njeni organizaciji od podpisa pristopne izjave dalje občanom in drugim obiskovalcem ne bo več ponujala plastičnega pribora. Kot nadomestne izdelke lahko Občina ponuja pribor, ki ni iz plastičnih, temveč iz drugih materialov (papirnatih, lesenih, steklenih, kovinskih). Občinski svet Občine Komen se je odločil tudi, da v okviru javnih in internih prireditev dogodkov v njeni organizaciji od podpisa pristopne izjave bo več ponujala pijače v plastenkah.


Občina Komen se je tako pridružila naraščajočemu številu občin, ki se zavzemajo za zmanjšanje uporabe plastičnega pribora. Več o tem si lahko preberete tu.

 SKLEP OS-SOGLASJE, PLASTIČNI PRIBOR.pdf

pristopna-izjava PLASTIKA.pdf

 

natisni