temperatura 27°C
smer vetra V
hitrost 5.2m/s

Sporočila za javnost

Prestop državne meje na kontrolni točki Gorjansko


Datum: 27.05.2020

 

V Uradnem listu RS (76/2020) je objavljen Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Odlok začne veljati z dnem 26. 5. 2020.

Odlok v drugem členu določa kontrolne točke na cestnih povezavah na mejnem območju z Italijansko republiko, med drugim tudi kontrolno točko Gorjansko – San Pelagio. Prestop državne meje na navedeni kontrolni točki je dovoljen samo dnevnim delovnim migrantom in drugim osebam na podlagi potrdila lokalne skupnosti, ki upravičuje nujnost prestopa državne meje zaradi nujnega izvajanja gospodarskih in kmetijskih čezmejnih dejavnosti ter za obisk ožjih družinskih članov.

7. člen določa, da Policija v soglasju z Ministrstvom za zunanje zadeve in v dogovoru z varnostnimi organi sosednjih držav za kontrolne točke določi čas odprtja posamezne kontrolne točke, čas odprtja pa objavi na svojih spletnih straneh. Prestop državne meje na kontrolni točki Gorjansko - San Pelagio je mogoč 24/7.

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi s sprejetim odlokom, ki so dostopna tu.

 

Za pridobitev potrdila lokalne skupnosti, posamezniki vložijo vlogo na Občini Komen. Izpolnjeno vlogo posredujejo po elektronski pošti na naslov obcina@komen.si ali jo pošljejo po pošti na naslov: Občina Komen, Komen 86, 6223 Komen.

Obrazec prestop meje - usklajen.docx

Obrazec prestop meje - usklajen.pdf

 

 

natisni