temperatura 18°C
smer vetra V
hitrost 1.3m/s

Objave

Poziv za predlaganje kandidatov za sodnike porotnike Okrožnega sodišča v Kopru


Datum: 13.11.2015

Okrožno sodišče v Kopru je v Uradnem listu RS št. 81/2015 z dne 30. 10. 2015 objavilo javni poziv za imenovanje kandidatov za sodnike porotnike Okrožnega sodišča v Kopru.

Kandidate za sodnike porotnike lahko predlagajo predstavniški organi občin z območja sodišča, pri katerem bodo sodniki porotniki lahko pa tudi interesne organizacije, ki so kot društva ali združenja registrirana in delujejo na tem območju, razen političnih strank, ki ne morejo neposredno predlagati kandidatov.

Imenovanje sodnikov porotnikov se izvede v skladu s 7. poglavjem Zakona o sodiščih (Uradni list RS 94/07, 45/08, 96/09, 33/11, 63/13, 17/15).

Za sodnika porotnika je lahko imenovan državljan RS, ki je dopolnil trideset let starosti, ki ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti in ki je zdravstveno in osebnostno primeren za udeležbo pri izvajanju soden oblasti ter aktivno obvlada slovenski jezik.

Pri oblikovanju predlogov je potrebno določeno število sodnikov porotnikov imenovai tudi izmed profesorjev, učiteljev, vzgojitelj in drugih oseb, ki imajo izkušnje z vzgojo mladoletnikov (sodniki porotniki za mladoletniške zadeve).

V priponki je obrazec št. 1 - Predlog za sodnika porotnika pri Okrožnem sodišču v Kopru ter obrazec št. 2 Izjava kandidata za sodnika porotnika.

Predloge sprejemamo do srede, 2. 12. 2015.

 

Dopis sodišča.pdf

 

natisni