temperatura 24°C
smer vetra S
hitrost 4.9m/s

Objave

Akcija ocenjevanja urejenosti naselij, vrtov oz. domačij na območju Občine Komen v letu 2020


Datum: 15.06.2020

 FOTO

 

 

 

Čeprav nam je letos nepričakovana epidemiološka situacija prekrižala marsikateri načrt, smo se na občini odločili, da vseeno izpeljemo »Akcijo ocenjevanja urejenosti naselij, domačij in vrtov na območju občine Komen«. Zaradi epidemiološke situacije smo bili primorani čas in način ocenjevanja nekoliko prilagoditi razmeram. Tako bo letos akcija potekala z zamikom, komisija je pričela z delom v prvi polovici junija in bo z delom nadaljevala do konca meseca julija.

Vedno znova ugotavljamo, kako pomemben je izgled naših vasi. Letos še toliko bolj, ker bomo po vsej verjetnosti naše »pokoronske« dopuste preživljali večinoma doma, v naši prelepi Sloveniji. Vsi vemo, da se v urejeni vasi najprej dobro počutimo domačini, to pa se odraža tudi na obiskovalcih. Že opažamo, da je sedaj, ko smo nekako znova zadihali, tudi obiskovalcev, kolesarjev in pohodnikov iz tedna v teden več. 

Nimamo avtocest, nimamo velikih nakupovalnih centrov, ne omembe vredne industrije. A naš Kras je čudežen. Iz koronakrize smo izšli kot zmagovalci – območje z eno najboljših epidemioloških slik v Sloveniji. Bodimo hvaležni, da nam je bilo to namenjeno in vzemimo to kot dodano vrednost našim krajem in našemu načinu življenja. To nam priznavajo drugi, priznajmo si sami. Pa čeprav veljamo za trmaste in samosvoje Kraševce.

Poskrbimo za naše vasi. Še bolj, še z večjo vnemo.

Posamezniki naj prijavnice (za vrtove, domačije) oddajo najpozneje do 15. julija 2020. O datumu ogledov bodo prijavitelji pravočasno obveščeni. 

Za vasi prijavnice ni potrebno oddati, ker so v tej kategoriji predmet ocenjevanja vsa naselja v občini Komen.

 

Povabilo in pogoji za sodelovanje v akciji.pdf

PRIJAVNICA.docx

Soglasje - izjava lastnika.docx

 

 

natisni