temperatura °C
smer vetra
hitrost m/s

Sporočila za javnost

Občinski praznik Občine Komen; 20. 6. 2015


Datum: 02.07.2015

Občina Komen praznuje občinski praznik 21. junija. Letos so ob obeležitvi praznika potekale številne prireditve in dogodki, še posebej so bili vsi občani vabljeni, da se udeležijo osrednje prireditve Gušt in žluk, ki se je v Komnu odvijala v soboto, 20. junija od 16. ure dalje.

Ob zaključku projekta Promocija turističnih poti Komenskega Krasa (LAS Zgornja Vipavska dolina in  Komenski Kras) je občina Komen organizirala kolesarjenje po dveh trasah (30 km in 20 km). Štart kolesarjenja je bil pred Kulturnim domom v Komnu, od kjer so se kolesarji podali po gozdnih cestah do Gabrovice, Kobjeglave, Hruševice, Lukovca in Tomačevice. Kolesarji so si med posameznimi postanki ogledali kraške vasi, poklepetali z domačini ter poskusili kraške dobrote. Po zaključenem kolesarjenju je župan Marko Bandelli izmed udeležencev kolesarjenja izžrebal prejemnika prave dobrote – kraškega pršuta.

občinski kolesarjenje 1
občinski kolesarjenje 2
občinski kolesarjenje 3
občinski kolesarjenje 4
občinski kolesarjenje 5
občinski kolesarjenje 6
občinski kolesarjenje 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posebna pozornost ob občinskem prazniku je bila posvečena najmlajšim. Na prireditvenem prostoru so se zvrstile ustvarjalne delavnice Medobčinskega društva prijateljev mladine, plesne animacije z Martino Grmek, animacije s Športnim društvom Poskokec ter predstavitev mobilne plezalne stene ter možnost plezanja za otroke (Društvo plezalcev Koper, AO Vipava in Plus Climbing Sežana).

 

občinski poskokec
občinski 1
občinski 2

 

 

 

 

 

Ob 16. uri se je na osrednjem prireditvenem prostoru pričela enogastronomska predstavitev različnih ponudnikov hrane in pijače. Ponudniki so se predstavili z različnimi jedmi, vinarji so nudili degustacijo vin. Posebej je bila stojnica organizirana tudi za prejemnike priznanj za najboljša vina v občini Komen.

občinski 17
občinski 18
občinski 19

 

 

 

 

 

V krajšem kulturnem programu so se pred odrom predstavili otroci iz Vrtca v Komnu, Pepina in Rozina in Škrbine, Mateja Grmek iz KUD Plesne sanje pa je za otroke pripravila plesne animacije. Kulturni program je vodil Urban Grmek Masič.

občinski 3
občinski 4
občinski 5
občinski 6
občinski 7
občinski 8
občinski 9
občinski 10
občinski 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V večernih urah se je na odru predstavila lokalna glasbena skupina The t'kap, kasneje pa je s svojim glasbenim nastopom obiskovalce navdušil Petar Grašo. Prireditev se je zaključila z nastopom DJ Nicka Karstena.

 

občinski 12
občinski 13
občinski 14
občinski 15
občinski 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kljub deževnim kapljam ob pričetku prireditve, je bilo vreme kasneje naklonjeno obiskovalcem prireditve, ki so izrazili željo, da občinski praznik na podoben način praznujejo spet prihodnje leto.

 

natisni