temperatura 15°C
smer vetra V
hitrost 1.2m/s

Sporočila za javnost

Poziv za predlaganje kandidatov za člane volilnih odborov - LV2018


Datum: 05.09.2018

Na spletni strani Lokalne volitve 2018 je objavljen Poziv za predlaganje kandidatov za člane volilnih odborov na rednih lokalnih volitvah članov občinskega sveta in župana, ki bodo 18. 11. 2018 (morebitni drugi krog 2. 12. 2018).

 

Predloge za imenovanje predsednika, članov volilnih odborov ter njihovih namestnikov lahko podajo politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občani najpozneje v desetih dneh po razpisu volitev. Kot dan razpisa volitev šteje 3. september 2018.

Predloge za kandidate za člane volilnih odborov lahko predlagatelji podajo najkasneje do 13. 9. 2018.

Na spletni strani Lokalne volitve 2018 so objavljene informacije v zvezi z letošnjimi lokalnimi volitvami, objavljeni so obrazci za vložitev kandidatnih list oziroma kandidatur ter povezave na spletne strani (Državna volilna komisija, Ministrstvo za javno upravo), kjer so dostopne tudi vse ostale informacije glede postopkov kandidiranja ter izvedbe volitev.

Na tej strani je Občina Komen v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji objavila tudi Pogoje za objave predstavitev list kandidatov in kandidatur v občinskem glasilu Burja ter Pogoje za nameščanje plakatov v času volilne kampanje za lokalne volitve.

 

 

 

 

natisni