temperatura 29°C
smer vetra JZ
hitrost 3.8m/s

Sporočila za javnost

26. kolesarska dirka po Sloveniji - letos tudi čez območje občine Komen


Datum: 13.05.2019

 

dirka

Kolesarska dirka po Sloveniji (Tour of Slovenia) je največji kolesarski dogodek in ena največjih športnih prireditev v Sloveniji, ki jo iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev.

Letošnja, že 26. kolesarska dirka po Sloveniji, ki bo potekala med 19. in 23. junijem 2019, bo prišla tudi na Kras, v občino Komen. 4. etapa Kolesarske dirke po Sloveniji bo potekala v soboto 22. junija 2019 s štartom v Novi Gorici in ciljem v Ajdovščini. Vmesne destinacije dirke so Kanal ob Soči, Brda, Renče – Vogrsko, Štanjel (občina Komen) in Vipavska dolina.

Kolesarji bodo prišli v Komen iz smeri Škrbina predvidoma okrog 12.45, nadaljujejo v smeri Branika ter nato proti Štanjelu (prihod v Štanjel predvidoma okrog 13.00) in nadaljujemo proti Vipavi.

Kolesarska dirka se bo prenašala na Eurosportovih televizijskih in spletnih kanalih ter direktnem prenosu (2 uri na dan) na Eurosport 1 in RTV Slovenija. Posebnost TV prenosa je, da v petih dneh več kot 2 uri prikazuje posnetke narave / pokrajine na trasi in v bližini poteka trase tekme. Večji del je helikopterskih posnetkov ali v živo, delno pa so posnetkih posneti tudi v naprej.

S tem, ko ekipa dirke poteka skozi našo občino, se poveča tudi medijska izpostavljenost destinacije prek vseh prisotnih medijev, ki bodo o dirki poročali – tako v sliki in besedi.

 Več informacij o sami dirki in podrobnostih etape najdete na povezavi.

 Vabljeni kot obiskovalci k udeležbi tega največjega kolesarskega dogodka v Sloveniji!

 

Vabilo_društva, posamezniki, organizacije.docx

obvestilo zapore_Komen.pdf

 4etapa_2019_V1_edited_HR.pdf

dirka
dirka
dirka

 

 

 

 

dirka

 

 

 

 

 

 

natisni