temperatura 27°C
smer vetra V
hitrost 5.6m/s

Sporočila za javnost

Uradne ure občinske uprave Občine Komen - od 11. 3. 2020 dalje


Datum: 21.04.2020

O B V E S T I L O

Obveščamo vas, da bo občinska uprava Občine Komen od 11. 3. 2020 do nadaljnjega zaradi preventivnih ukrepov omejevanja širjenja možnosti okužb s koronavirusom COVID-19 izvajala uradne ure

 -      ob ponedeljkih od 8. do 12. ure,

-      ob sredah od 8. do 12. ure ter od 15. do 17. ure,

-      ob petkih od 8. do 12. ure.

izjemoma le po telefonu na tel. št. 05 7310 450 ali GSM 031 362 850.

 

Stranke naprošamo, da se za urejanje upravnih zadev poslužujejo obrazcev, ki so objavljeni na spletni strani Občine Komen.

Izpolnjene obrazce lahko posredujete po elektronski pošti na naslov obcina(at)komen.si.

Občina Komen zagotavlja splošne informacije - informacije o načinu poslovanja organa pri odločanju o upravnih zadevah in izdajanju potrdil, pojasnila v zvezi z uresničevanjem pravic, obveznosti in pravnih koristi ter pojasnila v zvezi z drugimi upravnimi storitvami in o načinu poslovanja organa pri izvajanju upravnih nalogah po posameznih javnih uslužbencih, ki so zadolženi za določeno delovno področje. Seznam javnih uslužbencev, ki so pooblaščeni za zagotavljanje splošnih informacij je dostopen na tej povezavi.

Stranke obveščamo tudi, da je dne 29. 3. 2020 začel veljati  Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ), ki med drugim določa, da roki v upravnih in drugih javnopravnih zadevah, ki nimajo značaja upravne zadeve po 2. členu Zakona o splošnem upravnem postopku za opravljanje procesnih dejanj strank in za izpolnitev njihovih materialnih obveznosti ter roki za opravljanje procesnih dejanj upravnih in drugih državnih organov, organov samoupravnih lokalnih skupnosti in nosilcev javnih pooblastil in za izdajanje upravnih aktov ne tečejo. Več o sprejetem zakonu si lahko preberete tu.

 

Za plačevanje upravnih in občinskih taks naj se stranke poslužujejo plačevanja preko elektronskega bančništva ali z vplačilom v poslovalnicah Pošte Slovenije oz bančnih poslovalnicah.

Gotovinsko plačilo taks na sedežu občinske uprave Občine Komen do nadaljnjega ni možno.

 

 Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

 

 

 

 

 

 

 

natisni