temperatura 29°C
smer vetra Z
hitrost 2.1m/s

Sporočila za javnost

NUJNO IŠČEMO DODATNE VOZNIKE PROSTOVOLJCE


Datum: 31.01.2022

Občina Komen skupaj z zavodom Zlata mreža od septembra 2019 izvaja projekt Prostofer, ki je prostovoljski projekt za izboljšanje trajnostne mobilnosti starejših. Projekt povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč. 

Prostofer je namenjen vsem starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nižje mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do  javnih ustanov, trgovin ipd.

Od začetka izvajanja projekta je 5 prostovoljcev skupaj opravilo 376 prevozov, števila opravljenih ur prostovoljnega dela niti ne štejemo. Uporabniki storitve so se največkrat poslužili prevoza za obisk zdravstvenih ustanov.

V času epidemije se je število prostovoljcev zmanjšalo na 3, kar posledično pomeni, da so preostali veliko bolj obremenjeni in ne zmorejo več opraviti vseh potrebnih prevozov

Prav zato vabimo vse voznike, ki si želijo postati prostoferji v občini Komen, naj pokličejo Sorajo Balantič na telefon 031 327 894 ali pišejo na e-naslov: soraja.balantic@komen.si in sicer najkasneje do torka, 15. februarja 2022

V kolikor ne bomo uspeli pridobiti novih voznikov, bomo v prihodnje primorani krčiti obseg storitve, česar pa si ne želimo, saj je sama storitev med uporabniki lepo sprejeta in kot se je izkazalo tekom izvajanja projekta tudi nujno potrebna.

Pozivamo vas, da se pridružite ekipi prostoferjev v Občini Komen in tako izkažete solidarnost do ljudi, ki potrebujejo našo pomoč.

 

prostofer

 

natisni