temperatura 32°C
smer vetra Z
hitrost 2.7m/s

Sporočila za javnost

Podelitev nagrade Maks Fabiani 2021 in odprtje razstave v Štanjelu


Datum: 25.04.2022

 

V soboto, 23. aprila, je v Viteški dvorani Gradu Štanjel potekala podelitev že osme 𝙉𝙖𝙜𝙧𝙖𝙙𝙚 𝙈𝙖𝙠𝙨 𝙁𝙖𝙗𝙞𝙖𝙣𝙞 2021 𝙞𝙣 𝙤𝙩𝙫𝙤𝙧𝙞𝙩𝙚𝙫 𝙧𝙖𝙯𝙨𝙩𝙖𝙫𝙚 nagrajenih del. Nagrado, za izjemna dela na področju urbanističnega in prostorskega načrtovanja, je podelilo Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije, Ustanova Maks Fabiani in Občina Komen, v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo ter Ministrstvom za okolje in prostor.

Nagrado Maks Fabiani 2021 ter nominacijo in predlog Slovenije za evropsko nagrado ECTP je prejelo delo z naslovom »Velika planina, velik izziv« avtorjev podjetij Locus d.o.o., ZaVita d.o.o. ter Svetovanje, vodenje in izvajanje proejktov, Špela Polak s.p. . Priznanje Maks Fabiani 2021 sta prejeli deli »Strategija varstva in razvoja zelene infrastrukture v ljubljanski urbani regiji« avtorjev podjetij Ljubljanski urbanistični zavod d.d. ter Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije ter »Priporočila za izdelavo urbanistične zasnove« avtorjev podjetij Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, BD Projektiranje d.o.o. in Katje Repič Vogelnik.

Na dogodku so organizatorji podelili tudi Študentsko priznanje Maks Fabiani 2021 za deli »Kolesarka pot kot orodje za varstvo podobe in vzdržni razvoj Sorškega polja«, avtorice Katarine Kuk, ter »Kompozicija kraške vasi«, avtorice Kaje Žnidaršič.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke.

Razstava nagrajenih del bo na ogled do 20. maja v mansardi Galerije Lojzeta Spacala.

mf

 

natisni