temperatura 27°C
smer vetra V
hitrost 5.6m/s

Sporočila za javnost

Tri občine združile moči za obnovo pogorelega Krasa


Datum: 29.07.2022

 

V največjem požaru v zgodovini Slovenije so tri prizadete občine, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen, združile moči pri zagonu kampanje SKUPAJ ZA KRAS, v kateri sočutni javnosti, podjetjem, posameznikom in skupinam nudimo možnost vključitve v proces obnove pogorelega Krasa preko finančnih donacij.

V prihodnjih dneh bo objavljena tudi spletna stran skupajzakras.si s specifikacijo predmetov, ki so jih v podporo projektu obnove donirali znani športniki, umetniki, vinarji, modni kreatorji in bodo na licitaciji vse do zaključnega dobrodelnega dogodka v začetku jeseni.

V prihodnjih mesecih bomo organizirali več čistilnih akcij, kajti na pogorišču je za žejnimi gasilci in letalskimi intervencijami z vodnimi bombami ostalo veliko okolju neprijazne plastike. O terminih bomo javnost, ki bi želela sodelovati pravočasno obvestili.

Škoda je nepredstavljiva, sanacija bo potekala desetletja po načrtu, ki bo sledil oceni škode. Podoba goriškega in delno komenskega Krasa ne bo nikoli več enaka. Novi ekosistemi se bodo vzpostavljali naslednjih 50 do 100 let.

Za vsak prispevek k hitrejši revitalizaciji našega Krasa, ki ga izvajate tudi preko rednega in korektnega poročanja, vam bodo hvaležne generacije.

 PR_SKUPAJ ZA POGORELI KRAS.pdf

Skupaj za pogoreli kras

Vrabček upanja

 

natisni