temperatura 7°C
smer vetra J
hitrost 0.7m/s

Župan

 

Marko Bandelli župan

 

 

 

 

 

 

Spoštovane občanke in občani občine Komen!
 Iz srca se vam zahvaljujem za vašo podporo na Lokalnih volitvah 2014. Izredno zadovoljen sem, da so občani razumeli pomen spremembe. Sprememba ni nikoli prijetna, vendar nudi lahko velike možnosti v razvoju same občine.
Volitve so najvišja stopnja demokracije, ko lahko vsak pove svoje mnenje. Vaša želja je bila ta, da se v občini začenjajo spreminjati zadeve, v upanju na boljše, na rast in razvoj, kar posledično bo pomenilo nova delovna mesta.
Odgovornost, ki jo prevzamem je velika. Cilji so ambiciozni, ampak merljivi. Celotna strategija, ki jo bomo snovali bo v znamenju prenove, oživitvi obrtniškega, kmetijskega in turističnega potenciala.  
Naša občina Komen (kraška občina), je strateško izredno zanimiva občina. Nahaja se v pomembni poziciji slovensko-italijanske meje vse do Vipavske doline. S pravim pristopom, lahko ponovno vzpostavimo pravo ponudbo do tradicionalnih dobrin, okusov, ki nam je naša kraška lokacija nudila že pred dolgimi  leti.
Moje sodelovanje bo odprtega tipa. Navajen sem v poslovnem svetu, v katerem delujejo skupinska (timska) dela. Sodelovanje in soodločanje v pomembnih zadevah je temelj za uspeh.
Od občanov in od novoizvoljenih svetnikov, želim aktivno sodelovanje v projektih, želim sodelovanje v izmenjavi mnenj, v pozitivno in konstruktivno razvijanje idej in inovativnih zamisli. Vzpostavitev pogojev za zagon gospodarstva bo vsekakor prioriteta mojega mandata.
Ob tem, se želim še enkrat zahvaliti vsem tistim volivkam in volivcem, ki so mi zaupali svoj glas. Naj se zahvalim celotni ekipi (Listi za rast in razvoj - ZaAB in Zaresa), ki me je sledila, usmerjala, pomagala  pri oblikovanju strategije in vizije za razvoj naše kraške občine Komen.  Zahvala vsem ostalim društvom, klubom, realnemu sektorju, strankam in organizacijam, ki so z njihovo podporo omogočale zmagoviti rezultat.
 

Iskrena hvala za vaše zaupanje, za možnost uveljavitve novih pristopov s poštenim, trdim in transparentnim delom, ki ga bom z veseljem vložil za nas vse.  

Župan,

Marko Bandelli, mag.posl.ved

 

Županu Marku Bandelliju je dne 22. 6. 2018 prenehala funkcija župana Občine Komen zaradi izvolitve za poslanca Državnega zbora Republike Slovenije na predčasnih volitvah 3. 6. 2018.

Do dokončne odločitve o izvolitvi novega župana (na rednih lokalnih volitvah novembra 2018) bo funkcijo župana začasno opravljal podžupan Valter Ščuka.

 

 

Nekdanji župani:

Danijel Božič, županoval od 2010-2014

Uroš Slamič, županoval od 1998-2010

Jožef Adamič, županoval od 1994-1998

 natisni